Menu
Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu mener det først og fremst er svensk Nato-medlemskap de er skeptiske til. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Tyrkia peker på Sverige som det største «Nato-problemet»

Tyrkia ser på Sverige som et større problem når det gjelder Nato-medlemskap enn Finland, sier utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

Av NTB | 15.05.2022 15:01:11

Krig og konflikter: Like etter Finlands regjering offentliggjorde at de vil søke om medlemskap i Nato holdt den tyrkiske ministeren en pressekonferanse i forbindelse med Natos utenriksministermøte.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har uttalt at det vil være en feil å innlemme Finland og Sverige i Nato. En talsperson for presidenten sa lørdag at Tyrkia ikke vil stenge døren for de to nordiske landene.

– Den finske utenriksministeren er veldig respektfull overfor vår posisjon, men vi ser ikke det samme fra svensk side, sier utenriksminister Mevlut Cavusoglu ifølge den tyrkiske TV-kanalen TRT.

Tyrkia har hevdet at Sverige og Finland støtter Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), står på Tyrkias terrorliste, og på EUs og USAs tilsvarende lister.

(©NTB)