reklame for Sheiken Bowling
Menu
Folk nyter en dag i sola i Ankara, dagen før en 17 dager lang nedstenging trer i kraft, som blant annet innebærer stengte butikker og forbud mot å gå ut uten gyldig grunn. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB

Tyrkia kjøper 50 millioner Sputnik-vaksiner

Tyrkia har undertegnet en kontrakt for kjøp av 50 millioner russiske Sputnik V-vaksiner som skal bidra til å løse en akutt mangel på vaksiner.

Av NTB | 28.04.2021 20:09:41

Medisin og helse: 13,5 millioner tyrkere har hittil fått første dose av den kinesiske CoronaVac-vaksinen som Tyrkia har mest av, mens 9 millioner har fått to doser.

Men forsyningssituasjonen er vanskelig. Tyrkia har hittil sikret seg bare 4,5 millioner Pfizer-vaksiner og opplever forsinkelser i leveransene av de kinesiske vaksinene.

Tyrkia er nå inne i en tredje smittebølge, og torsdag innledes en 17 dager lang nedstenging som er langt strengere enn tidligere nedstenginger.

De siste ukene er det registrert rundt 350 dødsfall og 40.000 smittede per dag. Til sammen er det registrert 39.000 dødsfall og 4,7 millioner smittede i landet med over 80 millioner innbyggere.

(©NTB)

Flere nyheter: