reklame for Sheiken Bowling
Menu
Stefan Kuntz har vært Tysklands U21-landslagstrener og ledet også landet i sommerens OL. Han er nå Tyrkias nye A-landslagstrener. Foto: Andre Penner / AP / NTB

Tyrkia ansatte ny landslagstrener – Kuntz klar til Norge-kampen

Stefan Kuntz er Tyrkias nye landslagssjef i fotball. Debuten får han i hjemmemøtet med Norge i VM-kvalifiseringen 8. oktober.

Av NTB | 19.09.2021 15:52:23

Sport: Den 58 år gamle tyskeren er hentet ut av jobben som trener for Tysklands U21-landslag. Flere medier lanserte han tidligere i uken som Tyrkias kommende trener, og søndag ble ansettelsen bekreftet.

Hans første kamp blir mot Norge i Istanbul om snaut tre uker.

Kuntz ledet Tyskland til topps i U21-EM både i sommer og i 2017. Han var lenge sett på som en naturlig arvtaker til Joachim Löw på det tyske A-landslaget, men den jobben fikk til slutt Hansi Flick.

Tyrkia åpnet VM-kvalifiseringen knallsterkt i mars med 4-2-seier hjemme mot Nederland og 3-0-seier over Norge. Ståle Solbakkens menn måtte den gang spille «hjemmekamp» i spanske Malaga.

Men etter uavgjort mot Latvia og Montenegro, samt det stygge 1-6-tapet mot Nederland nylig, fikk Tyrkias 69 år gamle trener Senol Günes sparken.

Han ledet landet til VM-bronse i 2002 og ble ansatt igjen i 2019. Trenercomebacket for Tyrkia ble ikke like fruktbart. De skuffende resultatene mot Montenegro og Nederland kom etter en svak forestilling i sommerens EM.

(©NTB)

Flere nyheter: