Menu
Christian Tybring-Gjedde (Frp) er redd for de økonomiske konsekvensene både nasjonalt og internasjonalt hvis de strenge tiltakene fortsetter. Han mener Norge må bytte strategi i kampen mot å stoppe spredningen av koronaviruset. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Tybring-Gjedde mener Norge må bytte koronastrategi

De strenge tiltakene som skal bekjempe koronapandemien, kan ikke fortsette, mener Frps Christian Tybring-Gjedde. Han ber myndighetene bytte strategi

Av NTB | 30.03.2020 15:31:56

Politikk: – Jeg er veldig bekymret for utsiktene til norsk og global økonomi. Jeg forstår selvsagt at verden må forsøke å begrense og etter hvert stanse covid-19, men vi kan rett og slett ikke fortsette på denne måten, sier Tybring-Gjedde til TV 2.

Tybring-Gjedde, som ønsker en ny norsk strategi, sier at hvis tiltakene videreføres, vil det føre til en nedsmelting av den globale økonomien.

– Jeg mener vi må skjerme dem som er mest utsatt og deretter gradvis ta hverdagen tilbake. Legemiddelindustrien og relaterte miljøer mener de vil ha en vaksine innen ett til to år. Det sier seg selv at verdenssamfunnet ikke kan stoppe opp så lenge. Det vil kunne få helt uante konsekvenser, sier Tybring-Gjedde.

(©NTB)

Flere nyheter: