reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Twitter-kontoen til USAs president Donald Trumps kampanje nektes å legge ut nye meldinger på nettstedet fram til et innlegg, som ifølge Twitter sprer feilinformasjon om koronaviruset, slettes. Facebook fjernet tidligere onsdag et lignende innlegg signert Trump. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

Twitter nektet Trump-kampanjen å tvitre fram til korona-innlegg ble fjernet

Twitter nektet onsdag kampanjekontoen til USAs president Donald Trump å tvitre fram til et innlegg om barns påståtte koronaimmunitet ble fjernet.

Av NTB | 06.08.2020 03:03:12

Kultur og underholdning: Det skriver Washington Post.

I innlegget, som er blitt slettet, var det et utdrag fra et intervju Trump gjorde med Fox News, der Trump sa at barn er «nesten immune» mot covid-19.

Det samme innlegget ble tidligere onsdag fjernet fra Facebook, som i likhet med Twitter mener videoen i innlegget sprer feilinformasjon om koronaviruset.

Facebook-talsmann Andy Stone oppga til NBC News at videoen i innlegget fremmer «feilaktige påstander om at en gruppe mennesker er immune mot covid-19, som er i brudd med våre retningslinjer».

– Nok en dag og nok et eksempel på Silicon Valleys skamløse ensidighet mot denne presidenten. Regelverket blir bare håndhevet i én retning, sier Parella i en uttalelse gjengitt av The Hill.

Trump og flere av hans meningsfeller har tidligere anklaget IT-gigantene for å ha en politisk slagside og drive sensur.

Selskapet har blitt kritisert for å ikke slå hardt nok ned på feilinformasjon på plattformen.

Trump-talskvinne Courtney Parella sier at Trump i videoen bare snakket om «det faktum at barn er mindre utsatt for koronaviruset».

Facebook kunngjorde i juni at de skulle begynne å merke, men ikke fjerne «nyhetsverdige» innlegg fra politikere som bryter retningslinjene.

(©NTB)

Flere nyheter: