Menu
I slutten av april inngikk Elon Musk en avtale om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar, om lag 430 milliarder i norske kroner. Budet fra Musk tilsvarer en pris på 54,20 dollar aksjen. Aksjekursen mandag er på 37,38 dollar. Foto: Matt Rourke AP/NTB

Twitter-aksjen stupte på ukens første handelsdag på Wall Street

Etter forrige ukes sterke avslutning på Wall Street, stengte de fleste nøkkelindeksene på New York-børsen i minus mandag.

Av NTB | 16.05.2022 23:46:03

Økonomi og næringsliv: Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 1,2 prosent. Den brede S&P 500-indeksen, som nå har falt seks uker på rad, falt 0,4 prosent. Dow Jones holdt seg imidlertid så vidt i pluss og sted 0,1 prosent.

Nasdaq ble blant annet tynget av fall hos tungvekterne som Apple, Netflix og elbilprodusenten Tesla, som var ned 5,9 prosent mandag. Mens Twitter-aksjen stupte hele 8,2 prosent, etter at Elon Musk uttalte seg om plattformens utfordringer med såkalte spam- eller falske kontoer, skriver Dagens Næringsliv.

Musk sier at han fortsatt er fast bestemt på å kjøpe Twitter, selv om avtalen om oppkjøp er satt på vent. I slutten av april inngikk Musk en avtale om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar, noe som tilsvarer om lag 430 milliarder i norske kroner. Budet fra Musk tilsvarer en pris på 54,20 dollar aksjen. Aksjekursen mandag er på 37,38 dollar.

Investorer på Wall Street er ellers bekymret for den voldsomme inflasjonen og den amerikanske sentralbankens renteøkninger, som ventes å påvirke markedet i lang tid fremover.

(©NTB)

Flere nyheter: