reklame for Sheiken Bowling
Menu
Maria Therese Tviberg gjorde karrierebeste i slalåm i Killington søndag. Foto: Robert F. Bukaty / AP Photo / NTB.

Tviberg med karrierebeste i slalåm – delt svensk og sveitsisk seier i Killington

Maria Therese Tviberg leverte karrierens beste slalåmrenn i verdenscupen da hun kjørte inn til 6.-plass i Killington.

Av NTB | 27.11.2022 19:57:25

Sport: Tviberg lå på 10.-plass etter første omgang og leverte en meget god andre omgang, forholdene tatt i betraktning. Geilo-løperen endte til slutt på 6.-plass, som er hennes beste slalåmresultat i verdenscupen. Hennes tidligere bestenotering i slalåm var to 8.-plasser fra Killington 2021 og Semmering 2020.

Svenske Anna Swenn-Larsson og sveitsiske Wendy Holdener kjørte inn til samme tid og vant rennet sammen foran østerrikske Katharina Truppe, som endte på 3.-plass.

Omgangens store vinner ble østerrikske Franziska Gritsch, som lå helt sist av de kvalifiserte løperne til andre omgang. Gritsch leverte en fantastisk andre omgang og kjørte seg opp 22 plasser og endte til slutt på en solid 8.-plass.

Thea Louise Stjernesund startet bra i andre omgang, men tapte enormt med tid ned henget og inn mot mål. Dermed endte hun til slutt på 13.-plass. Mina Fürst Holtmann hadde heller ingen god dag på den amerikanske snøen og endte på 25.-plass.

Kristin Lysdahl kjørte ut i andre omgang, mens Marthe Monsen ikke kvalifiserte seg videre med 44.-plass i første omgang.

(©NTB)

Flere nyheter: