Menu
En innhegning for husdyr fikk skader i et angrep utført av israelske bosettere i landsbyen al-Mufagara utenfor Hebron i september i fjor. Israels høyesterett har nå godkjent at rundt tusen palestinere skal kastes ut av åtte landsbyer i dette området. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB

Tvangsutkastelse av tusen palestinere godkjent av Israels høyesterett

Etter en rettsstrid som har pågått i over 20 år, har Israels høyesterett godkjent tvangsutkastelse av minst tusen palestinere på den okkuperte Vestbredden.

Av NTB | 05.05.2022 23:00:53

Krig og konflikter: Israelske menneskerettsorganisasjoner reagerer sterkt på kjennelsen, som ble kunngjort onsdag kveld.

– Det finnes ingen forbrytelse som ikke høyesterettsdommerne vil finne en måte å legitimere, hevder organisasjonen B’Tselem.

De minst tusen palestinerne bor i åtte landsbyer utenfor byen Hebron. Den israelske hæren erklærte på begynnelsen av 1980-tallet at stedet skulle brukes som et militært øvelsesområde.

Palestinerne protesterte og sa at de hadde bodd i området i lang tid. Rundt 700 landsbyboere ble likevel bortvist i 1999, og saken har versert i det israelske rettsvesenet siden årtusenskiftet.

Israel okkuperte den palestinske Vestbredden i 1967, og i dag bor om lag en halv million israelere i dette området vest for Jordanelva. FNs sikkerhetsråd fastslo i 2016 at de israelske bosetningene er etablert i strid med folkeretten.

(©NTB)

Flere nyheter: