Menu
TV3-kommentator Gunnar Pettersen har ikke Norge som gullfavoritt i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB

Pettersen rangerer Russland og Frankrike på topp i EM

Gunnar Pettersen har ikke lenger Norge som gullfavoritt i håndball-EM. TV3-eksperten setter både Russland og Frankrike foran de norske jentene.

Av NTB | 15.12.2020 06:53:08

Sport: Han tror enkel motstand i mange kamper, kan være en ulempe for Norge.

– Det beste nivået så langt i EM, var førsteomgangen mellom Russland og Frankrike (28-28 til slutt). Den kampen tror jeg også gir de to lagene en liten fordel fordi de dermed har kjent litt på det øverste nivået, sier Pettersen til NTB.

Før sluttkampene i EM rangerer han topp-3 slik: 1) Russland, 2) Frankrike, 3) Norge.

Rett før EM holdt Pettersen Norge som favoritt. – Hittil i EM har ikke Norge blitt utfordret skikkelig. De har fått lov til å spille sitt spill. Det tror jeg ganske sikkert ikke vil skje mot lag som Russland og Frankrike. De vil sannsynligvis bruke forskjellige offensive formasjoner og løsninger i forsvar.

– Norge må være enda mer nøye og skarp på det man gjør. En feil straffes mye hardere av Russland og Frankrike enn Romania, sier Pettersen.

– Blir det slik, kan det også ta Nora Mørk mye ut av kampen i angrepsspillet, sier Pettersen.

Etter fem kamper er Norges gjennomsnittlige seiersmargin 11,6 mål. Den reisen kan vise seg å bli kostbar.

Norge spiller mot Ungarn tirsdag, men resultatet påvirker ikke den norske veien videre som puljevinner.

Russland og Frankrike har best forutsetninger i den andre gruppen. Russerne møter Danmark tirsdag. – Jeg tror danskene er helt avhengig av at keeper Sandra Toft spiller en superkamp for å true Russland, sier Pettersen til NTB.

Danmark hadde hele 18 teknisk feil mot et svakt spansk lag mandag.

Han mener Norge har mest å gå på i forsvarsspillet. Han er også spent på hvordan Norge løser en mulig motstandertaktikk der Stine Bredal Oftedal blir forsøkt nøytralisert langt ute på banen.

(©NTB)

Flere nyheter: