Menu
Strategisk samarbeid: Heine Birkeland i TV Haugaland (t.v) og Egil M Solberg i Radio Haugaland. FOTO: TV/Haugaland - Radio Haugaland

TV Haugaland overtar driften av Radio Haugaland

Du vil gravis bli kjent med nye stemmer og programkonsepter på Radio Haugaland fremover. Det skjer når TV Haugaland etterhvert overtar ansvaret for driften av lokalradioen.

Av Egil M Solberg | 01.02.2021 14:42:21

Radiodrift: A-Media AS som har bygget og drevet Radio Haugaland siden midten av 80-tallet, har de siste 20 årene i stadig større grad blitt en teknologibedrift – med kringkasting som spesialfelt.

I desember ble A-Media AS tildelt en nasjonal DAB-konsesjon. Det er dette som nå er utløsende for omorganiseringen av den lokale radiokanalen.

Det vil bli en gradvis overgang til nye stemmer og konsepter over de neste månedene.

Salg av radiodivisjonen

Det er nå inngått avtale med A-Media om salg av Radio Haugaland til Haugaland Media AS (TV Haugaland). Resultatet blir et nytt mediehus med et stort og unikt spekter av medietilbud både på Haugalandet og i Sunnhordland.

Varemerket Radio Haugaland skilles nå ut fra A-Media AS og overføres i disse dager til et nytt aksjeselskap med samme navn som radiokanalen – Radio Haugaland AS.

Heine F. Birkeland, daglig leder i TV Haugaland, ser denne nye satsingen som en viktig utvidelse av det medietilbudet som TV Haugaland driver i dag.

Samtalene om overtakelsen av Radio Haugaland har foregått i over et år.

Nye Radio Haugaland AS blir eid av Haugaland Media AS (66%) og My Company AS/Gudvin Selsås (34%).

Flere nyheter: