Menu
Ingvild Flugstad Østberg gratulerer Frida Karlsson etter en svensk seier på Lillehammer tidligere i måneden. Foto: Heiko Junge / NTB

TV 2: Ingvild Flugstad Østberg går ikke Tour de Ski

Ingvild Flugstad Østberg (32) er i form og var på verdenscuppallen sist helg, men blir ikke en del av den norske Tour de Ski-troppen. Det erfarer TV 2.

Av NTB | 19.12.2022 13:16:00

Sport: Østberg har ikke konkurrert i et Tour de Ski-felt siden hun i januar 2020 kom på seierspallen som nummer tre sammenlagt.

Helseutfordringer stoppet henne fra å delta i de to siste utgavene, og nå går også 2022/23-versjonen uten Østberg. Hun vant tourtittelen i 2019.

I vår fikk ikke Østberg fornyet stauts som landslagsutøver. Det gjorde at hun måtte satse på egen hånd og tåle økt resultatpress i håp om å gå seg inn på det norske verdenscuplaget.

Det har hun klart, og sist søndag viste 32-åringen prov på formstigning. Da tok hun en oppløftende andreplass på den klassiske 20-kilometeren i Davos. Pallplassen var hennes første siden februar 2020.

Langrennstouren starter med sprint i sveitsiske Val Müstair 31. desember. Den gås over sju etapper og avsluttes opp Alpe Cermis i Italia 8. januar.

(©NTB)

Flere nyheter: