Menu
Morten Konradsen gratulerer Hugo Vetlesen etter en scoring mot Celtic i conferenceligaen. Foto: Mats Torbergsen / NTB

TV 2: Glimt får walkover i cupen – ingen straff for Aalesund

Bodø/Glimt går rett til kvartfinalen i fotball-NM. Det er endelig klart at de gulkleddes oppgjør mot Aalesund ikke blir spilt, melder TV 2.

Av NTB | 04.03.2022 16:31:55

Sport: Dermed ble det ingen helomvending som gjorde at kampen likevel ble noe av. Aalesund skulle ha tatt imot Glimt til 4. runde i cupen søndag, men sunnmøringene ville ikke møte opp.

Bakgrunnen er koronasmitte og skader i stallen. Oppgjøret ble nylig flyttet fram en uke til 6. mars etter at Bodø/Glimt tok seg videre i conferenceligaen. Avansementet ga nye kamper i den turneringen 10. og 17. mars.

Norges Fotballforbund har en strategi om å legge til rette for lag som spiller i Europa, men framskyndingen av cupduellen ble ikke godt mottatt i Aalesund. Nå skal striden være løst.

«Jeg har forstått det slik at det ikke blir kamp», s Glimts daglig leder Frode Thomassen i en tekstmelding til TV 2.

Ifølge kanalen blir ikke AaFK straffet av NFF. Klubben risikerte strenge sanksjoner ved å trekke seg fra NM, og i verste fall kunne den ha blitt utestengt fra cupen i tre år. I stedet jobbes det for at AaFK skal få kompensert inntektene de går glipp av ved ikke å spille søndag.

NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn sa tidligere i uken dette om kjeften han og forbundet har fått for NM-floken:

– Vi får ta kritikken for at vi ikke så inn i glasskula tidligere og planla dette bedre. Det gjelder både oss, Norsk Toppfotball og klubbene, sa Fisketjønn til NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: