reklame for Sheiken Bowling
Menu
– TV 2s tilstedeværelse i Bergen beriker mediemangfoldet og gir TV 2 et annerledes perspektiv enn de øvrige riksmediene. Det bidrar også til at medieklyngen i byen stadig vokser og utvikler seg. Den har en unik internasjonal posisjon, som gir store ringvirkninger langt utenfor Bergen by, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. Foto: Javad Parsa / NTB

TV 2 brukte 520 millioner på nyheter, norsk film og drama

TV 2 brukte i fjor over en halv milliard kroner på å lage nyhetssendinger og annet norsk innholdsproduksjon.

Av NTB | 31.03.2022 12:19:43

Kultur og underholdning: Det kommer fram i allmennkringkasterrapporten som torsdag ble levert Medietilsynet. Rapporten er en redaksjonell oppsummering av hvordan TV 2 har levert på kravene i sin avtale med staten.

Tallene viser at TV-kanalen brukte over 520 millioner kroner på å lage nyhetssendinger, norsk film og drama, samt programmer for barn og unge.

Regnskapet viser at TV 2 på sin hovedkanal sendte 398 timer direktesendte nyheter, som er dobbelt så mange nyhetstimer som allmennkringkasteravtalen krever.

– Dersom allmennkringkastere taper terreng i kampen om seernes oppmerksomhet med globale aktører, taper også den hjemlige debatten, det norske språket og den norske kulturen. Derfor er det så viktig at oppdraget utvikles videre, i takt med tiden og teknologien, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, i en pressemelding.

Mediehuset oppfylte også det såkalte 50-prosentkravet om bemanning i Bergen gjennom året.

(©NTB)

Flere nyheter: