Menu
Anders Besseberg var ifølge TV 2 til stede i Oslo tingrett under vitneavhør i anledning av korrupsjonssaken mot ham. Foto: Terje Pedersen / NTB

TV 2: Besseberg til stede i retten under vitneavhør

Økokrim gjennomførte torsdag vitneavhør i korrupsjonsetterforskningen mot Anders Besseberg. Den tidligere IBU-presidenten var selv til stede i Oslo tingrett.

Av NTB | 29.09.2022 17:30:50

Sport: – Det ble gjennomført bevisopptak med et utenlandsk vitne i dag. Det skjedde i et rettsmøte som gikk for lukkede dører. Derfor kan ingen ytterligere kommentar gis, sier påtaleansvarlig Marianne Djupesland til TV 2.

Kanalen skriver at Besseberg var til stede sammen med sin forsvarer Mikkel Toft Gimse, og at de hadde anledning til å stille spørsmål til vitnet.

– All den tid det er bak lukkede dører, kan jeg ikke referere til det som ble sagt. Men det er ikke noe nytt som har dukket opp i saken. Besseberg er glad for at det skjer noe, men for ham er det en stor belastning at saken har tatt så vanvittig lang tid, sier Gimse til TV 2.

Besseberg er siktet for grov korrupsjon i tiden som IBU-president. Etterforskning ble igangsatt av østerrikske myndigheter allerede i 2017, og Økokrim overtok korrupsjonsdelen av anklagene i 2020. Tiltale er ennå ikke tatt ut. Grov korrupsjon har i Norge en strafferamme på inntil ti års fengsel.

Besseberg etterforskes også av IBUs uavhengige integritetsenhet (BIU), som heller ikke har konkludert. Der kan Besseberg eventuelt bli bøtelagt og utestengt fra idretten.

(©NTB)