Menu
Været har skapt problemer på sør- og østlandet søndag. Tusenvis har tidvis vært strømløse på grunn av trær som har veltet over høyspentledninger. Her fra 2015. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tusenvis rammet av strømbrudd i sør og øst

Flere tusen ble søndag rammet av strømbrudd på grunn av uværet som herjer østafjells.

Av NTB | 09.02.2020 13:46:01

Vær: Flest ble rammet av uværet i Vestfold og Telemark, der totalt 2.380 på det meste var uten strøm, fordelt på åtte kommuner.

– Det er relatert til den veldig kraftige vinden i området. Vi har nå bemannet opp på driftssentralen, der feilrettingen ledes fra, og vi kaller ut ekstra ressurser etter hvert som det er behov, opplyser kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerrak Nett.

Selskapets oversikt viser at det var kommunene Bamble, Re, Sandefjord og Larvik som ble rammet hardest. I Bamble var det på et tidspunkt over 1.000 strømløse kunder.

Omnes oppfordrer publikum til å holde seg unna veltede høyspentledninger.

– Om man kommer i kontakt med høyspentledningene medfører det livsfare, sier han.

Rundt halv to var 901 kunder fortsatt uten strøm.

I Nordre Follo ble 322 husstander rammet. Ifølge Elvia, som tidligere var Hafslund og Eidsiva, skyldes strømbruddene utelukkende vind og trefall.

– Vi har nå innhentet ekstra mannskaper både inne på driftssentralen og ute i felt, opplyser kommunikasjonssjef Morten Schau i Elvia.

Også Østre Toten går under selskapets dekningsområde. Der mistet 139 strømmen på grunn av at trær veltet over høyspentlinjer.

Uværet har ført til strømbrudd flere steder i landet.

Agder Energi opplyser at 399 kunder mellom Grimstad og Birkeland mistet strømmen i 9-tiden søndag morgen. I 13-tiden hadde alle unntatt 24 kunder fått den tilbake.

I Trøndelag har 363 av Tensios kunder i Verdal mistet strømmen.

I strømleverandøren Elvias dekningsområde i Viken-området og Østfold, var 1.618 kunder uten strøm rundt klokka 13. Brorparten av dem i de tre Østfoldskommunene Moss, Halden og Våler, der det var henholdsvis 685, 218 og 389 strømløse kunder.

– Vi frykter at det kommer mer utover dagen. Vi må nok belage oss på mer utfall, og folk må stå på utover, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: