Menu
Demonstranter marsjerte i en forstad nord for Paris på dagen fire år etter at Adama Traoré døde i politiets varetekt i Frankrike. På en av plakatene står det «Generasjon Adama-Klima, vi vil puste». Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB scanpix

Tusenvis mintes svart mann som døde i politiets varetekt i Frankrike

Med slagord som «Ingen rettferdighet, ingen fred», gikk tusenvis i protesttog gjennom en Paris-forstad fire år etter at en svart mann døde i politiets varetekt.

Av NTB | 18.07.2020 21:47:51

Natur og miljø: Familier og venner av 24 år gamle Adama Traoré fortsetter å presse på for å få fram omstendighetene rundt hans død, som fortsatt er uklare.

Demonstrasjonen i Beaumont-sur-Oise utenfor Paris lørdag ble organisert av både av en støttegruppe og av miljøorganisasjonen Alternatiba, som kjemper mot sosial ulikhet.

Bakteppet er den globale Black Lives Matter-bevegelsen og økt bevissthet rundt politivold og rasisme. Men protesten handlet også om bredere motstand mot myndighetene.

Blant deltakerne var både medlemmer av protestbevegelsen de gule vestene og fagbevegelsen, så vel som papirløse migranter og klimaaktivister.

Franske dommere har beordret en ny medisinsk gransking for å fastslå årsaken til at Traore døde på 24-årsdagen sin i 2016.

(©NTB)

Flere nyheter: