Menu
En mann har tatt med seg en dukke som skal framstille president Donald Trump, under den årlige markeringen av den islamske revolusjonen i Iran. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB scanpix

Tusenvis markerer revolusjonen i Iran

Anti-amerikanske budskap florerte da flere tusen mennesker samlet seg i Iran tirsdag for å markere at det er 41 år siden den islamske revolusjonen i landet.

Av NTB | 11.02.2020 10:31:29

Krig og konflikter: «Død over Amerika» og «Vi vil kjempe til siste slutt» sto det på bannere under markeringen i Teheran, som i utgangspunktet er en feiring av revolusjonen på slutten av 70-tallet.

Irans økonomi lider kraftig etter at president Donald Trump trakk USA fra atomavtalen i 2018 og gjeninnførte strenge sanksjoner mot landet.

Spenningen mellom de to landene eskalerte ytterligere da den iranske generalen Qasem Soleimani ble drept i et amerikansk droneangrep i Bagdad i januar.

Tirsdag markerer ayatolla Khomeinis hjemkomst til Iran i 1979, etter flere år i eksil i Frankrike. Fra sin bolig utenfor Paris ledet han opptøyene som veltet styret til den siste sjahen av Iran, Muhammed Reza Pahlavi.

Revolusjonen danner selve grunnlaget til den islamske republikken, som Iran er kjent som i dag.

(©NTB)

Flere nyheter: