Menu
«Jeg drikker ikke gløgg», står det på en av plakatene under demonstrasjonen i Brussel, med henvisning til at julemarkedene får holde åpne mens store deler av kulturtilbudet stenges. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB

Tusenvis i protest mot stenging av kultursektoren i Belgia

Flere tusen artister, kinoaktører, kulturarrangører og andre demonstrerte 2. juledag mot beslutningen om å stenge ned kulturlivet i Belgia.

Av NTB | 26.12.2021 18:10:50

Kultur og underholdning: Konserthus, kinoer og andre underholdningsarenaer ble søndag stengt i kampen mot spredning av omikronvarianten av koronaviruset.

Med budskap som «Showet må fortsette» og «Ingen kultur, ingen framtid», demonstrerte folkemengden i Brussel fredelig i pøsregnet. De mener det er urettferdig av regjeringen å rette de nye smitteverntiltakene mot kultursektoren.

Blant annet får julemarkeder fortsatt holde åpent, på tross av at de ofte preges av støyende gløggfesting. Restauranter og barer forblir også åpne, med enkelte nye restriksjoner.

Ekspertkomiteen som gir regjeringen faglige råd under pandemien, har ikke anbefalt stenging av kultursektoren. En rekke kinoer og andre kulturarenaer valgte søndag å ignorere ordren om å stenge, ifølge kringkasteren RTBF.

De nye tiltakene innføres på tross av en jevn nedgang i antall covid-19-innleggelser de siste ukene. Belgia har registrert 946 smittetilfeller og 5,6 dødsfall per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Det er det 12. høyeste smittetrykket i verden. Norge ligger på åttende plass på denne lista, med 1.114 smittede og 2,3 døde.

(©NTB)

Flere nyheter: