Menu
Serbias president Aleksandar Vucic møtte pressen i Beograd tirsdag. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB scanpix

Tusener protesterer mot gjeninnføring av portforbud i Serbia

Tusenvis av mennesker demonstrerte tirsdag i Beograd mot at portforbudet gjeninnføres i Serbia etter et kraftig nytt utbrudd av koronaviruset.

Av NTB | 08.07.2020 00:47:59

Krig og konflikter: Politiet fyrte av tåregassgranater mot demonstrantene som samlet seg foran nasjonalforsamlingen og ropte at president Aleksandar Vucic må gå av. De svarte på tåregassen med å kaste steiner, flasker og egg på politiet.

En gruppe på rundt 100 demonstranter greide også å storme nasjonalforsamlingen, men de ble etter hvert skjøvet ut av politiet.

I gatene rundt nasjonalforsamlingen var det en rekke sammenstøt mellom demonstranter fra ytre høyregrupper og væpnet politi. En rekke demonstranter ble arrestert, flere politifolk ble skadd, og demonstrantene satte fyr på flere politibiler under tumultene.

Vucic betegner situasjonen i hovedstaden Beograd som «urovekkende og kritisk» etter at landet registrerte det høyeste antall dødsfall i løpet av ett døgn. Portforbudet gjelder fra fredag klokka 18 til mandag morgen klokka 5.

Byens sykehus har snart sprengt kapasiteten, og Vucic sier at portforbudet vil gjelde fra og med førstkommende fredag.

Det siste døgnet er det registrert 13 koronarelaterte dødsfall og 299 nye smittetilfeller i landet. Søndag kom nyheten om at Hellas stenger for innreise fra Serbia som følge av smitteøkningen i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: