reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Casper Ruud møtte Roger Federer foran et folkehav i fjorårets Roland-Garros-turnering. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tusener kan se Ruud fra tribuneplass i Paris

Grand Slam-turneringen Roland-Garros i tennis har bestemt seg for å slippe inn 5000 tilskuere på hver av sine to største baner.

Av NTB | 07.09.2020 18:23:05

Sport: I alt kan det bli 11.500 tilskuere hver dag når Casper Ruud og de andre tennisstjernene skal spille i den franske hovedstaden fra 27. september. Det skjer til tross for en oppblomstring av koronavirus-smitte i landet.

I utgangspunktet ønsket arrangøren av Roland-Garros å slippe inn 20.000 tilskuere hver dag, men tilskuertaket som myndighetene har fastsatt, gjør det umulig.

– Siden de internasjonale turneringene startet opp igjen, er Roland-Garros den første turneringen som får lov til å ha et publikum, uttaler den franske tennispresidenten Bernard Giudicelli.

Grusspesialisten Ruud tok seg til 3. runde i Roland-Garros i fjor, og han sikter naturligvis enda høyere i årets turnering.

Alle som er akkreditert til turneringen, må teste negativt for koronavirus før de slippes inn. Spillerne blir testet når de ankommer Paris og deretter tre dager senere. Etter de to første testene, blir de testet hver femte dag så lenge de er med i turneringen.

Tennisspillerne kan velge mellom to hoteller som de kan bo på under oppholdet.

– Premiepengene for dem som ryker ut i 1. runde økes med 30 prosent fra i fjor til 60.000 euro (632.000 kroner). Det er også gjort en betydelig økning for kvalifiseringene, der det blir 27 prosent mer i premiepenger sammenlignet med 2019, uttaler Roland-Garros.

Det vil bli sluppet inn inntil 5000 mennesker på hovedbanene Philippe Chatrier og Susanne Lenglen, mens det vil kunne være 1500 personer på området rundt den tredje største banen.

2020-utgaven vil foregå under et strengt virusregime, og spillere og andre må bruke munnbind hele tiden mens de befinner seg på området.

Som følge av koronapandemien har arrangøren også bestemt seg for å øke premiepengene til dem som ryker tidlig ut av turneringen. Det er et tiltak som skal gjøre det lettere for dem som har vært hardest rammet økonomisk av viruskrisen.

(©NTB)

Flere nyheter: