reklame for Utvik Autoservice
Menu
Bilen med Diego Maradonas båre forlater presidentpalasset i Buenos Aires torsdag. Foto: Mario De Fina, AP / NTB

Tusener fulgte Maradonas kiste på vei til graven – likvaken utartet i opptøyer

Tusenvis av mennesker møtte fram da den avdøde fotballegenden Diego Maradonas kiste torsdag ble kjørt gjennom gatene i Buenos Aires.

Av NTB | 27.11.2020 00:08:07

Sport: Han ble gravlagt torsdag kveld etter en privat bisettelse der bare familie og nære venner var til stede.

Gjennom dagen hadde Maradona ligget på lit de parade i presidentpalasset i Argentinas hovedstad mens endeløse køer av mennesker som ville vise ham den siste ære sneglet seg i gatene utenfor. Flere medier sendte direkte fra vaken gjennom dagen.

Maradona døde onsdag av hjertesvikt, 60 år gammel. Det utløste landesorg i Argentina.

Politiet brukte tåregass da det etter hvert oppsto uroligheter i køen av sørgende som ventet på å komme inn til kisten. Noen begynte å klatre over gjerdene ved inngangen til palasset fordi de fryktet at de ikke skulle komme inn i tide.

Maradonas kiste ble samtidig flyttet til et tryggere sted lenger inne i presidentpalasset.

Ifølge lokale TV-kanaler ankom Maradonas kiste presidentpalasset i 5-tiden torsdag morgen lokal tid. Om natten ble en privat seremoni avholdt for familie og venner.

Alle i køen bar munnbind, men det var få tegn til sosial distanse i trengselen.

Folk ble sluppet inn i små grupper på 20 personer. Mange var tydelig beveget, og det ble kastet blomster og trøyer over kisten.

Utover dagen vokste utålmodigheten blant dem som ventet, og noen prøvde å tvinge seg adgang. Det ble slått hardt ned på. Ute i gatene reagerte folkemengden med raseri på politiets opptreden. Det ble kastet steiner og flasker, og politiet svarte med gummikuler og vannkanoner.

Ifølge argentinske medier var følget på vei til kirkegården Jardin de Paz i utkanten av Buenos Aires, der Maradona noen timer senere ble stedt til hvile.

Publikum fikk se kisten for å vise Maradona den siste ære. Dørene skulle være åpne fra klokka 6 til 16. Allerede flere timer tidligere begynte mengden å vokse seg stor, og det ble sunget til Maradonas ære. Det var betydelige politistyrker til stede for å sørge for orden.

Sent på ettermiddagen ble Maradonas kiste, innhyllet i et argentinsk flagg, fraktet gjennom hovedstadens gater. Likfølget kjørte i høy hastighet med omgitt av politimotorsykler, men store folkemengder benyttet likevel muligheten til å få et glimt av kisten.

(©NTB)

Flere nyheter: