reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Bilen med Diego Maradonas båre forlater presidentpalasset i Buenos Aires torsdag. Foto: Mario De Fina, AP / NTB

Tusener fulgte Maradonas kiste – likvaken utartet i opptøyer

Tusenvis av mennesker møtte fram da den avdøde fotballegenden Diego Maradonas kiste torsdag ble kjørt gjennom gatene i Buenos Aires.

Av NTB | 26.11.2020 23:08:18

Sport: Gjennom dagen hadde Maradona ligget på lit de parade i presidentpalasset i Argentinas hovedstad mens endeløse køer av mennesker som ville vise ham den siste ære sneglet seg i gatene utenfor. Flere medier sendte direkte fra vaken gjennom dagen.

Maradona døde onsdag av hjertesvikt, 60 år gammel. Det utløste landesorg i Argentina.

Ifølge flere medier brukte politiet tåregass da det etter hvert oppsto uroligheter i køen av sørgende som ventet på å komme inn til kisten. Noen begynte å klatre over gjerdene ved inngangen til palasset fordi de fryktet at de ikke skulle komme inn i tide.

Maradonas kiste ble samtidig flyttet til et tryggere sted lenger inne i presidentpalasset.

Ute i gatene reagerte folkemengden med raseri på politiets opptreden. Det ble kastet steiner og flasker, og politiet svarte med gummikuler og vannkanoner.

Maradonas kiste ble, innhyllet i et argentinsk flagg, fraktet gjenom hovedstadens gater. Likfølget kjørte i høy hastighet med omgitt av politimotorsykler, men store folkemengder benyttet likevel muligheten til å få et glimt av kisten.

Ifølge argentinske medier var følget på vei til kirkegården Jardin de Paz i utkanten av Buenos Aires, der Maradona skal stedes til hvile i en privat seremoni.

(©NTB)

Flere nyheter: