Menu
Christian Sørum og Anders Mol kunne juble for turneringsseier i Tsjekkia søndag. Her fra OL i fjor sommer. Foto: Heiko Junge / NTB

Turneringsseier for Mol og Sørum etter mesterlig snuoperasjon

Anders Mol og Christian Sørum var farlig ute, men snudde mesterlig til seier i verdenstourturneringen i sandvolleyball i tsjekkiske Ostrava søndag.

Av NTB | 29.05.2022 18:16:14

Sport: Den tsjekkiske duoen Ondrej Perusic og David Schweiner skapte lenge trøbbel for nordmennene og kunne sikret seieren i det andre settet, men slik gikk det ikke. De regjerende OL-mestrene fra Norge slo tilbake og vant finalen 15-21, 23-21, 15-13.

– Jeg er veldig stolt over å stå her med nok en tittel her i Ostrava, men jeg synes også synd på de tsjekkiske gutta. Det er deres tredje gang i finalen, og de er et såpass bra lag at de også virkelig fortjente å vinne denne tittelen, sa Mol i seiersintervjuet på Viaplay.

Finalen åpnet tøft for Mol og Sørum. Etter en jevn åpning havnet den norske duoen etter hvert under 11-15. De klarte ikke å svare og tapte settet 15-21.

Tsjekkerne kom seg til to matchballer i det andre settet, men de ble ikke utnyttet. Istedenfor svarte Mol og Sørum ved å sikre seg 23-21 og et nytt sett.

Tross tidvis storspilt fra Perusic klarte nordmennene å ta grep om det tredje settet, og på den andre matchballen skulle det sitte. Da Sørum mesterlig smadret inn 15-13, var seieren et faktum.

Allerede kommende uke venter en ny turnering for Mol og Sørum. Den spilles i latviske Jurmala. Der er for øvrig Mathias Berntsen og Hendrik Mol påmeldt i kvalifiseringen.

Årets verdenstour i sandvolleyball spilles i et nytt format der bare 16 par kommer inn i hver turnering. Mol og Sørum endte på 3.-plass i sesongåpningen i Mexico. Turneringen i Ostrava var sesongens andre på verdenstouren.

(©NTB)