Menu
Foto Kristian Strøm / Stroom Photography

Turid (25) videre i Miss Norway

Turid Strømfors (25) fra Haugesund er videre til semifinalen i skjønnhetskonkurransen Miss Norway.

Av Egil M Solberg | 27.03.2021 17:49:35

Kultur: – Jeg har siden jeg var liten hatt en drøm om å kunne delta på Miss Norway. Det var en i klassen min i fjor som oppfordret meg til å delta, så jeg tok sjansen å melde meg inn på skjønnhetskonkurransen, sier Strømfors til Radio Haugaland.

For tiden studerer 25-åringen motekommunikasjon ved School of Fashion Industry i Oslo, og sier at det merker godt i hverdagen når konkurransen er beinhard. Nå som hun fikk sagt opp leieavtalen, valgte hun å flytte til hjembyen for å tilbringe tiden med familien sin.

– Som følge av koronatiden valgte jeg å pakke sakene for å reise hjem til pappa i Haugesund. Det er litt kjedelig å sitte helt alene i en hybel på 18 kvadratmeter når du kan bo hos noen du er glad i.

Samme dag som hun meldte seg på, ble hun kontaktet av konsulentselskapet Motivaction AS, hvor hun fikk spørsmål om hun hadde lyst til å delta.

Nærmere 100 var påmeldt i årets skjønnhetskonkurranse Miss Norway. 32 fullførte misseskolen som er obligatorisk for å gå videre i konkurransen, og dermed går 21 av de videre til semifinaleløpet. Turid kom inn som deltaker 8.mars, mens andre deltakerne hadde startet i januar – Og dermed fikk hun gledelige nyheten om at hun var tatt ut til semifinale etter kort tids arbeid som deltaker.

– Det var helt uvirkelig, og jeg visste ikke helt om jeg ville si ja eller nei, men jeg tenkte at dette er en mulighet som jeg ikke må gå glipp av. Jeg ser virkelig frem til å jobbe hardt mot finaleuttaket, og har som mål å sette Haugesund på kartet.

En av hjertesakene er mobbing og psykisk helse, noe som hun brenner for.

– Jeg har selv opplevd mobbing og vet hvordan det er å bli utstøtt av andre mennesker. Det er et sårt tema som er viktig for meg å kunne snakke om i det offentlige rom.

Deltakerne i Miss Norway må opparbeide aktivitetspoeng i form av presseoppslag, veldedighetsarbeid og sponsor. Dette er bare noe av det som teller opp i det totale poengsystemet for per deltaker, og er avgjørende for hvem som kommer videre.

Catwalk-kurs for topputøvere som er videre i semifinaleløpet holdes 17. og 24. april klokka 09:00 til 18:00 på Åpen scene i Oslo. Dette i henhold til de nasjonale smittevernreglene for toppidrett. Dermed vil det være begrenset hvor mange som deltar på kurs ved hver av dagene.

Flere nyheter: