Menu
Tunisias president Kais Saied hever at noen er ute etter ham og vil skape kaos i landet. Opposisjonen stiller spørsmål ved dette og hevder at han bare er ute etter å vinne sympati i folket. Foto: AP / NTB

Tunisias president hevder å være i fare

Tunisias president Kais Saied, som for snart et år siden avsatte regjeringen og oppløste nasjonalforsamlingen, hevder å være gjenstand for «alvorlige trusler».

Av NTB | 24.06.2022 15:31:41

Politikk: – Ifølge troverdig informasjon og etterforskninger som fortsatt pågår, er republikkens president og presidentskapet som institusjon gjenstand for alvorlige trusler, sier en talskvinne for innenriksdepartementet i landet.

– Det foreligger en plan fra grupper både i og utenfor landet og å ramme presidentens sikkerhet og landets sikkerhetsapparat for å skape kaos, sier Fadhila Khelifi.

Den venstreorienterte opposisjonspolitikeren Ahmed Nejib Chebbi, som er en av Saieds sterkeste kritikere, stiller seg tvilende til opplysningene.

– Dette er bare for å rettferdiggjøre nye arrestasjoner og hevne seg mot rivaler. Presidenten er politisk isolert og forsøker å vinne sympati i befolkningen, sier han.

Said avsatte regjeringen og oppløste nasjonalforsamlingen for elleve måneder siden og har siden utvidet sine egne fullmakter over rettsvesenet. Han har også varslet grunnlovsendringer som blir sett på som et angrep på det eneste demokratiet som sprang ut av Den arabiske våren.

(©NTB)

Flere nyheter: