reklame
Menu
Halvor Egner Granerud var best av de norske i hoppkvalifiseringen i polske Wisla fredag. Her er han fra et NM-renn i Midtstubakken i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB

Tunge forhold for mange av Norges hoppere – alle sju videre til Wisla-premieren

Norge preget ikke resultatlistene i kvalifiseringen til sesongens første verdenscuprenn i hopp. Likevel stiller det norske laget fulltallig i Polen søndag.

Av NTB | 20.11.2020 19:23:01

Sport: Best av de norske var Halvor Egner Granerud med en 7.-plass fredag kveld. Asker-hopperen landet på 126 meter, som var det lengste svevet av landslagstrener Alexander Stöckls sju utvalgte.

Han var 17,6 poeng bak kvalifiseringsvinner Kamil Stoch. Den polske hjemmefavoritten endte foran Yukiya Sato (Japan) og Markus Eisenbichler (Tyskland).

Neste nordmann på listene var helt nede på 23.-plass. Den tok verdenscupdebutant Sander Vossan Eriksen (19) etter et hopp på 120 meter. Rett bak fulgte Daniel-André Tande, som kun greide 116 meter under tunge forhold.

– Ut ifra det jeg har sett av ham på trening, senest i dag, har Tande bedre hopping enn dette inne. Så dette hoppet er det bare å glemme, sa NRKs ekspert Johann Remen Evensen under sendingen fra Wisla.

Tande åpnet forrige sesong med seier i begge de to første individuelle rennene.

Heller ikke Robert Johansson fikk enkle vilkår i bakken. 115 meter holdt til en 30.-plass. Trått var det også for Marius Lindvik, som fra fjerde avsats måtte nøye seg med stusslige 113,5 meter og en 39.-plass.

Robin Pedersen og Anders Håre ble nummer 46 og 47. De landet på henholdsvis 114 og 113 meter. De 50 beste kvalifiserte seg til søndagens renn.

Lørdag står lagkonkurranse på programmet.

(©NTB)

Flere nyheter: