Menu
Viktor Hovland åpnet med en birdie på det første hullet under 1. runde av golfturneringen for menn i OL som spilles på Kasumigaseki Country Club utenfor Tokyo. Foto: Heiko Junge / NTB.

Tung avslutning på ellers god OL-start for Hovland

Viktor Hovland prikket inn den ene birdien etter den andre fra start på OL-golfens første dag, men røk på tre sure bogeyer mot slutten av åpningsrunden.

Av NTB | 29.07.2021 10:24:03

Sport: Med seks birdier og to bogeyer endte Oslo-gutten sin første OL-runde tre slag under par. Det plasser han på en delt 13.-plass i det noen få spillere fremdeles er igjen ute på banen.

Østerrikske Sepp Straka er alene i tet etter den første dagen. Han endte runden åtte slag under par etter en 63-runde. Thailenderen Jazz Janewattananond holder 2.-plassen, sju slag under par.

På den vakre og flotte Kasumigaseki Country Club, 90 minutter unna Tokyo sentrum med buss, fikk Hovland en drømmeåpning med birdie på det første hullet. Deretter ble det par på hull to, tre og fire. På banens første par fem-hull ble det en ny birdie for Hovland.

Samme utfall ble det på hull seks og åtte, før det ble nye par på hull ni og ti. På det niende hullet havnet utslaget for første gang i bunkeren, men han slo seg flott ut igjen og reddet inn par på hullet.

På hull elleve ble det en ny birdie, og Hovland avanserte dermed til 4.-plass med totalt fem under par. Par på hull 12 gjorde at han var nede på 5.-plass igjen. Par på hull 13 ble etterfulgt av en sur bogey på hull 14, på et par-fem hull.

Dermed var han tilbake på delt 6.-plass. Like etter lød hornet, som betød at spillerne måtte inn og søke ly som følge av kommende uvær.

Etter at spillet ble satt i gangen igjen fikk Hovland inn et par å hull 15, før han vartet opp med rundens sjette birdie på hull 16.

Dessverre for nordmannen ble det en nye sure bogeyer på hull 17 og 18. På det 17. hullet skyldtes det et dårlig innspill, mens han måtte bruke et ekstra slag på å slå seg ut av den verste roughen etter et dårlig utslag på hull 18.

26-åringen åpnet med fire strake par og noterte birdie på både hull fem, seks og åtte. En sur dobbeltbogey på det niende hullet gjorde derimot at han falt på resultatlistene. På de ni siste hullene ble det bogey på hull 12, 15 og 18 og en birdie på hull 14.

Han endte dermed første dag på et slag over par og ligger på 54.-plass.

– Jeg klarte ikke å ta meg inn igjen etter dobbeltbogeyen på det niende hullet, sa Johannessen til NTB.

– Da ble jeg for het, og jeg traff ikke nok fairwayer. Det er viktig på denne banen. Havner du i roughen blir det vanskelig. Det hjelper ikke at jeg åpnet bra. Jeg burde ha hatt mer is i magen på det niende hullet. Dobbeltbogeyen svidde litt ekstra, og da kom jeg aldri inn i rytmen. Det ble en kamp hele veien, sa Johannessen.

Etter ti hull lå Hovland på minus fire, og det plasserte Oslo-gutten på delt 6.-plass i opp mot 30 graders varme.

Norges andre deltaker Kristian Krogh Johannessen virket ikke å ha noen startnerver, til tross for at OL-turneringen er hans største så langt i karrieren.

(©NTB)