Menu
Arbeidere bærer gjerder ved Excel exhibition centre i London. Myndighetene i Storbritannia sa tirsdag at de vil omgjøre konferansesenteret til et midlertidig sykehus med 4.000 sengeplasser for å håndtere pågangen av viruspasienter. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

«Tsunami» av virusrammede pasienter ved sykehus i London

Flere sykehus i London oversvømmes av pasienter med covid-19, ifølge en representant for britiske helsemyndigheter.

Av NTB | 26.03.2020 11:46:38

Medisin og helse: Chris Hopson, representant for ledere i den nasjonale helsetjenesten (NHS) og sjef for NHS Providers, sier at de har sett en «eksplosjon» i pågangen av alvorlig syke pasienter.

Han sammenlignet pågangen av pasienter ved sykehus i den britiske hovedstaden med en vedvarende tsunami.

– De snakker om bølge etter bølge etter bølge. Ordet som ofte brukes overfor meg er en form for vedvarende tsunami, sa Hopson i et radiointervju med BBC.

Det er ventet at smittetallene kommer til å øke drastisk i Storbritannia framover. Så langt er 463 virussmittede personer bekreftet døde, og 9.500 personer er bekreftet smittet.

Ti nye midlertidige sykehus skal settes opp i landet i løpet av den kommende tiden, ifølge britiske medier. Excel-konferansesenteret i London er en av fasilitetene som omgjøres til midlertidig sykehus og skal kunne huse 4.000 pasienter.

(©NTB)

Flere nyheter: