Menu
Trym Nygaard Løken var ett hundredels sekund fra en ny seier i tirsdagens klassiskrenn i verdenscupen telemark i Frankrike. Mandag utklasset han konkurrentene i sprinten. Foto: Terje Pedersen / NTB

Trym Nygaard Løken ett hundredel fra ny seier: – Ergerlig

Etter å ha utklasset konkurrentene i vinterens første verdenscuprenn i telemark var Trym Nygaard Løken tirsdag ett hundredel fra en ny seier.

Av NTB | 25.01.2022 18:35:57

Han måtte se seg slått av sveitsiske Bastien Dayer i klassiskrennet i St. Gervais, med minste margin. De to var i en klasse for seg.

Mandag var Løken i en helt egen klasse i sprint, da han slo toer Theo Sillon med 3,88 sekund og treer Dayer med 4,07.

– Det var fantastisk å starte sesongen med seier, men ergerlig å bli slått med minste mulige margin i dag. Uansett er jeg strålende fornøyd med kjøringen i sesongstarten, sier Løken.

– I sesongstarten er det en del nerver ettersom du ikke vet hvor du står i forhold til konkurrentene. Jeg har mer å gå på skimessig, lover han.

I klassisk ble den franske hjemmekjøreren Yoann Rostolan nummer tre, 2,34 sekund bak vinneren og dermed 2,33 bak Løken. Jacob Alverberg kjørte inn til 10.-plass.

I kvinneklassen ble Gøril Strøm Eriksen nummer fire, tre hundredeler fra den siste pallplasseringen. Mandag tok hun tredjeplassen i sprintrennet.

Martine Wyss sørget for sveitsisk seier også i kvinneklassen. Hun var 0,81 sekund foran franske Argeline Tan Bouquet og 1,38 foran sin lagvenninne Beatrice Zimmermann.

Ella Strøm Eriksen ble nummer ni og Emma Areldsen nummer 14.

Det er nye verdenscuprenn i Melchsee-Frutt i Sveits torsdag til søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: