Menu
Britenes utenriksminister Liz Truss sier det påståtte russiske angrepet mot en viktig havn for korneksport i Odesa i Ukraina er «fullstendig uberettiget». Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Truss: – Vi kan ikke stole på et ord Putin sier

Storbritannias utenriksminister Liz Truss kaller angrepet mot en havn i Odesa lørdag for «grusomt», og hevder det beviser at man ikke kan stole på Putin.

Av NTB | 23.07.2022 19:30:47

Politikk: – Dette beviser at vi ikke kan stole på et ord Putin sier, sa Truss under en tale på et valgarrangement i Kent i Storbritannia lørdag.

– Vi må samarbeide med våre internasjonale partnere og snarest finne en bedre måte å få eksportert korn ut av Ukraina som ikke involverer Russland og deres tomme løfter, la hun til.

Utenriksministeren sa videre at hun synes angrepet var «fullstendig uberettiget».

Ukraina hevdet lørdag morgen at russiske raketter hadde truffet en havn i Odesa kun timer etter at Russland inngikk en avtale om korneksport med Ukraina, Tyrkia og FN. Angrepet er ikke bekreftet fra uavhengige hold.

Liz Truss kjemper om dagen med tidligere finansminister Rishi Sunak om å bli arvtakeren til Boris Johnson i Storbritannia.