reklame for Sheiken Bowling
Menu
Nyinnsatt statsminister Liz Truss holdt en tale utenfor statsministerboligen Downing Street i London etter dronning Elizabeths død. Foto: Alberto Pezzali/AP/NTB

Truss: Dronningen var et forbilde for hele Storbritannia

Storbritannias ferske statsminister Liz Truss sier at avdøde dronning Elizabeth ble elsket og beundret over hele verden, og ber britene samle seg om kong Charles.

Av NTB | 07.09.2022 21:01:34

Politikk: I talen Truss holdt torsdag kveld utenfor statsministerboligen i Downing Street i London, sa hun at Storbritannia er rystet av døden til dronningen. Truss omtalte henne som «klippen» som det moderne Storbritannia ble bygget på.

– Hun var vært et eksempel for meg personlig og for oss alle, med sin hengivenhet til rollen sin. Denne uken, i en alder av 96 år, utpekte hun meg som den 15. statsministeren i sin tid, sa Truss.

Statsministeren hyllet landets nye monark kong Charles III og sa at britene må samle seg som ett folk for å støtte ham.

– I dag går tronen, som den har gjort i mer enn tusen år, videre til vår nye monark, vårt nye statsoverhode, hans majestet kong Charles III, sa hun.

– Sammen med kongens familie, sørger vi over tapet av hans mor, men i sorgen må vi må komme sammen som et folk for å støtte ham, for å hjelped ham til å bære det store ansvaret han nå bærer for oss alle, sa Truss.

Flere nyheter: