reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Stabssjef Mark Meadows på et valgkampstevne i slutten av oktober. Foto: Chris Szagola/AP/NTB

Trumps stabssjef smittet av korona

Stabssjef Mark Meadows i Det hvite hus har testet positivt for korona, ifølge amerikanske medier. Også flere andre Trump-medarbeidere skal være smittet.

Av NTB | 07.11.2020 12:08:23

Politikk: Bloomberg, CNN og nyhetsbyrået AP viser til kilder som sier Meadows (61) er blitt smittet. Minst to andre Trump-medarbeidere har angivelig også testet positivt.

Dermed kan det se ut som Trump-regjeringen er rammet av et nytt smitteutbrudd. Presidenten selv, hans kone Melania, rådgiver Hope Hicks og en rekke andre personer ble smittet i oktober.

Meadows er en av flere i Trump-administrasjonen som stort sett ikke bruker munnbind, påpeker CNN. Stabssjefen har vært i kontakt med en rekke personer i Det hvite hus og kretsen rundt Trump den siste uken.

Blant annet har Meadows vært sterkt involvert i planleggingen av Trumps strategi i etterkant av valget. Han har angivelig oppfordret Trump til å fortsette å fremme sine udokumenterte påstander om valgfusk.

Nå må Trumps medarbeidere håndtere de nye smittetilfellene, i tillegg til det skuffende resultatet i det amerikanske presidentvalget.

– Som om ikke ting var ille nok fra før, sier en ikke navngitt kilde til CNN.

Flere nyheter: