reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Donald Trumps lege Sean P. Conley oppdaterte om presidentens tilstand lørdag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Trumps lege: Trump har det veldig bra og er feberfri

USAs president Donald Trump, som har fått påvist koronasmitte, har det veldig bra og er feberfri, ifølge hans lege Sean P. Conley.

Av NTB | 03.10.2020 18:23:07

Medisin og helse: – I dag morges har presidenten det veldig bram sa Conley da han lørdag morgen ga en oppdatering om tilstanden til Trump.

Conley sa også at de er veldig fornøyd med presidentens utvikling.

– Torsdag hadde han mild hoste, tett nese og var sliten, og alt dette løser seg og bedrer seg nå, sa legen. Han sa også at Trump er feberfri.

Trump bekreftet natt til fredag at han hadde fått påvist koronasmitte. Han ble innlagt på militærsykehuset Walter Reed National Military Medical Center i Bethesda i Maryland senere på dagen.

– Vi er forsiktig optimistiske, men han har det kjempebra, sa Conley.

– Vi har undersøkt hans funksjoner når det kommer til hjerte, nyre og lever. Alle disse er normale. Presidenten får heller ikke oksygentilførsel. Han har ikke vanskeligheter med å gå rundt eller puste. Han er også ved veldig godt mot, sa Dooley.

Trump fikk sin første dose med legemiddelet med Remdesivir fredag, og legene planlegger å behandle ham med legemiddelet i fem dager framover. Han har også fått en eksperimentell antistoff-blanding.

Kilden fastslår at de neste 48 timene vil være viktige, og at det ikke er klart hva som skjer videre.

CNN-journalist Jim Acosta viser på Twitter til en anonym kilde som kommer med samme opplysning som AP viser til.

Sean Dooley, en av de andre legene som behandler presidenten, sa at de følger ham veldig tett med tanke på mulige komplikasjoner i forbindelse med koronasykdommen eller behandlingen.

Flere amerikanske medier får opplyst av anonyme kilder at presidentens tilstand fredag var urovekkende. En person som har kjennskap til saken, sier til nyhetsbyrået AP at Trumps tilstand var «svært» urovekkende.

(©NTB)

Flere nyheter: