reklame for smiaa
Menu
Handelsrådgiver Peter Navarro i Det hvite hus sier at handelsavtalen med Kina er droppet. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Trumps handelsrådgiver sier handelsavtalen med Kina er droppet

Handelsrådgiver Peter Navarro i Det hvite hus sier i et intervju med Fox News at handelsavtalen med Kina er droppet, delvis på grunn av Kinas virushåndtering.

Av NTB | 23.06.2020 04:04:11

Økonomi og næringsliv: Til Fox News sier Navarro at USA først ble informert om spredningen av koronaviruset etter at første fase av handelsavtalen ble underskrevet 15. januar, noe som ble et «vendepunkt».

– Det skjedde på et tidspunkt der de allerede hadde sendt hundretusenvis av mennesker til dette landet for å spre viruset, og det var bare minutter etter at flyet lettet at vi begynte å høre om pandemien, sa Navarro mandag om signeringen av «fase én» av handelsavtalen.

Trump-administrasjonen har foreløpig ikke bekreftet at avtalen er droppet.

Det allerede skrantende forholdet mellom de to gigantene har surnet betraktelig etter at koronavirusutbruddet, som oppsto i Kina, har rammet USA hardt.

President Donald Trump og regjeringen hans har flere ganger anklaget Beijing for å ikke være åpne om utbruddet.

Torsdag truet Trump igjen med å kutte båndene til Kina. Det skjedde en dag etter høytstående diplomater holdt samtaler med Beijing, og USAs handelsrepresentant sa han ikke så det som en reell mulighet å skille de to landenes økonomier, skriver Reuters.

Flere nyheter: