reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
USAs president Donald Trump snakket lørdag med lederne for de store amerikanske idrettsligaene, Han kunne ikke si når de kan regne med å spille kamper igjen, men sa at han tror NFL-sesongen kan starte i september som vanlig. Foto: Patrick Semansky, AP / NTB scanpix

Trump vag om når idrettsligaene kan starte igjen

USAs president Donald Trump holdt lørdag et telefonmøte med lederne av de store idrettsligaene og sa at han håper de kan spille igjen «heller før enn senere».

Av NTB | 05.04.2020 09:32:43

Sport: Trump sa til NFL-sjef Roger Goodell at han tror sesongen i amerikansk fotball kan starte som planlagt i september, men ville ikke være mer konkret enn det.

NBA (basketball), NHL (ishockey), MLB (baseball) og MLS (fotball) har alle satt sesongene på vent. De to første er i slutten av grunnserien, de to siste helt i begynnelsen av sesongen. Kvinnenes baskeballserie WNBA har utsatt sin sesongstart på ubestemt tid,

– Jeg vil se publikum tilbake på tribunene, og det blir når vi er rede for det, sa Trump på en pressekonferanse etter telefonmøtet.

– Jeg kan ikke gi en dato, men jeg tror det blir heller før enn senere.

NBA er ifølge amerikanske medier i ferd med å vurdere om sesongen kan reddes og en mester kåres. Et sannsynlig alternativ skal være å avvikle hele sluttspillet i én arena, trolig i Las Vegas, for tomme tribuner.

Trump sa at han ser fram til kamper foran fulle tribuner.

– Vi kommer ikke til å ha sosial distanse resten av vår tid på denne planeten, sa han.

– Det er behov for det nå, men etter hvert kommer vi til å kunne sitte ved siden av hverandre på tribunene. Jeg kan ikke love når, men det ville være flott om vi får det til.

NFL er den eneste store amerikanske idretten som ennå ikke er direkte påvirket av viruskrisen, utover at den årlige draftseremonien skal avvikles via videolink. Normalt starter treningskampene i august.

– Jeg ser ikke for meg at det skjer i vår stat. Vi har alle sett overskriftene om Asia, der de åpnet opp igjen, men har måttet trekke i nødbremsen fordi de ser ny smittespredning, en bumerangeffekt, sa han.

– Vi må være veldig forsiktige og ikke love mer enn vi kan holde. Jeg har mange venner som jobber i baseball eller i NFL, og de har spurt meg hva som gjelder. Iallfall her i California kommer vi til å lytte til ekspertene og prøve å bremse smittekurven.

MLB har allerede utsatt sesongstarten over halvannen måned til 15. mai, og blant alternativene som nå diskuteres er å innlede grunnserien for tomme tribuner på lagenes sesongoppkjøringsanlegg i Florida og Arizona.

California-guvernør Gavin Newsom er skeptisk til Trumps håp om at det er fritt fram for idrett med publikum i august og september.

(©NTB)

Flere nyheter: