reklame for Sheiken Bowling
Menu
USAs ambassadør til Tyskland Richard Grenell har ingen tidligere erfaring med etterretning og vil få ansvaret for 17 etterretningsbyråer. Han skal arbeide som mellommann mellom USAs agentvirksomhet og presidenten. Arkivfoto: Darko Vojinovic / AP / NTB scanpix

Trump utnevner lojal tilhenger til nasjonal etterretningssjef

President Donald Trump har utnevnt en av sine støttespillere, USAs ambassadør til Tyskland Richard Grenell, til ny nasjonal etterretningssjef i USA.

Av NTB | 20.02.2020 03:46:04

Politikk: – Jeg er fornøyd med å kunngjøre at vår høyt respekterte ambassadør til Tyskland, Rick Grenell, vil bli nasjonal etterretningssjef, skriver Trump på Twitter onsdag kveld.

Grenell har ingen tidligere erfaring med etterretning og vil få ansvaret for 17 etterretningsbyråer, og han skal arbeide som mellomledd mellom USAs agentvirksomhet og presidenten. Grenell blir første gang Trump utnevner en åpent homofil person til en rolle i regjeringen.

Grenell overtar etter fungerende nasjonal etterretningssjef i USA, Joseph Maguire, som tok over etter Dan Coats i august.

– Rick har representert landet vårt svært godt, skriver Trump, som gleder seg til samarbeidet.

Grenell har vært ambassadør i Tyskland siden mai 2018 og har vært aktiv på Twitter og en lojal Trump-fan.

President Trump har lenge vært på utkikk etter noen han kan stole på på innsiden av etterretningsapparatet og etterspurt lojalitet hos de ansatte.

(©NTB)

Flere nyheter: