Menu
Skoleskytingen i Uvalde der 21 mennesker ble drept er ikke grunn til å innføre strengere våpenlover i USA – tvert imot, ifølge tidligere president Donald Trump. Han talte fredag til medlemmene i våpenlobbyen NRA. Foto: Kenneth Ferriera / Lincoln Journal Star via AP / NTB

Trump: Texas-skoleskytingen viser at flere bør eie våpen

Skoleskytingen i Uvalde i Texas der 21 mennesker ble drept denne uka viser at flere amerikanere bør eie våpen, ikke motsatt, ifølge ekspresident Donald Trump.

Av NTB | 28.05.2022 00:45:57

Økonomi og næringsliv: Våpenlobbyen National Rifle Association (NRA) hadde møte i Houston fredag, og Trump var blant talerne.

Fra talerstolen sa han at de 19 skolebarna og de to lærerne ble «stjålet av en ondskap som ingen ord kan beskrive».

Han beskrev videre gjerningsmannen som «pur ondskap og hat», skriver Sky News.

– At det eksisterer ondskap i verden er ingen grunn til å avvæpne lovlydige borgere. Ondskapens eksistens er en av de aller beste grunnene til å væpne dem, sa Trump.

Etter skoleskytingen har det igjen blitt pustet vind i seilene i debatten om våpenlovgivning i USA. Utenfor NRA-møtet var det store demonstrasjoner fredag.

USAs president Joe Biden la ikke fingrene imellom da han sa det er på tide med endring.

– Når, i Guds navn, skal vi stå opp mot våpenlobbyen, spurte han i en tale i Det hvite hus tirsdag.

Trump kritiserte den «nå velkjente paraden til kyniske politikere som forsøker å utnytte tårene til sørgende familier» og det «groteske forsøket fra noen i samfunnet vårt til å bruke andres lidelse for å fremme sin egen ekstreme politiske agenda».

– Når Joe Biden la skylda på våpenlobbyen, snakket han om amerikanere som dere, sa Trump.

(©NTB)

Flere nyheter: