Menu
USAs president har testet negativt på koronaviruset, opplyser Det hvite hus. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Trump testet negativt for koronasmitte

USAs president har testet negativt på koronaviruset, opplyser Det hvite hus.

Av NTB | 15.03.2020 00:31:47

Medisin og helse: – Etter en grundig diskusjon med presidenten om covid-19-testing i går kveld, valgte han å gjennomføre testen, heter det i en pressemelding fra Det hvite hus.

Etter mye om og men lot Trump seg teste for koronasmitte, og lørdag kveld ble det klart at presidenten hadde testet negativt.

– Jeg tok testen i går kveld, sa Trump tidligere lørdag etter at han dagen før gjentatte ganger ble spurt av pressen om han ikke skal sjekke om også han er smittet.

Minst tre av gjestene på Trumps private klubb i Florida forrige helg har testet positivt på koronaviruset de siste dagene.

– En uke etter middagen med den brasilianske delegasjonen i Mar-a-Lago er presidenten symptomfri. Jeg har daglig kontakt med smitteberedskapsmyndighetene og Det hvite hus’ koronavirusgruppe, og vi oppfordrer til å innføre alle deres anbefalinger for å hindre smittespredning, skriver Trumps lege Sean Conley i pressemeldingen.

Senest fredag hevdet Conley at det ikke var nødvendig å teste Trump, som gjennom uka hadde tett kontakt med en rekke personer og håndhilste på mange av dem.

(©NTB)

Flere nyheter: