reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
President Donald Trump sier den USAs regjering skal kjøpe 100 millioner doser av selskapet Modernas eksperimentelle vaksine mot koronaviruset. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

Trump sier USA har inngått vaksineavtale

President Donald Trump sier den USAs regjering skal kjøpe 100 millioner doser av selskapet Modernas eksperimentelle vaksine mot koronaviruset.

Av NTB | 12.08.2020 00:32:37

Medisin og helse: Vaksinen er for tiden i den siste fasen av testingen, og 30.000 frivillige deltar i det som foreløpig er den største koronavaksinetesten i verden.

Moderna sier i en uavhengig uttalelse at avtalen for deres vaksine mRNA-1273 er verdt 1,5 milliarder dollar og vil gi myndighetene mulighet til å kjøpe ytterligere 400 millioner doser, skiver kanalen CNBC.

USA har allerede investert 955 millioner dollar i utviklingen av Modernas vaksine, og det bringer den samlede investeringssummen opp 2,48 milliarder dollar, opplyser selskapet tirsdag.

Den amerikanske regjeringens avtale med Moderna følger lignende avtaler inngått med legemiddelgigantene Pfizer og Johnson & Johnson for deres potensielle covid-19-vaksine.

Tidligere tirsdag kunngjorde Russlands president Vladimir Putin at landet har laget en vaksine mot covid-19 som er godkjent av landets helsemyndigheter.

Tyskland er skeptisk til koronavaksinen og påpeker at EU kun godkjenner nye medisiner etter at full klinisk testing er gjennomført.

(©NTB)

Flere nyheter: