reklame for Utvik Autoservice
Menu
Donald Trump (t.v.) og Joe Biden under den første presidentdebatten i Cleveland i forrige uke. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB

Trump sier han ikke vil delta i video-debatt

Den neste debatten mellom USAs president Donald Trump og Demokratenes kandidat Joe Biden vil foregå som et videomøte, men Trump nekter.

Av NTB | 08.10.2020 14:23:07

Politikk: Kommisjonen som arrangerer presidentdebattene opplyste torsdag at neste debatt, som skulle ha funnet sted i Miami neste torsdag, må holdes som et videomøte. Dette som følge av bekymring for koronasmitte.

Kort tid etter opplyste Trump at han ikke kommer til å delta i noen slik videodebatt.

– Det er uakseptabelt for oss, sa han i et intervju med Fox Business Network.

Trump anklaget videre kommisjonen for å holde sin beskyttende hånd over Joe Biden.

President Donald Trump testet positivt for koronaviruset i forrige uke, mindre enn to døgn etter den første presidentdebatten i Cleveland, der han og Biden møttes ansikt til ansikt.

Torsdag hevdet han likevel å være smittefri og opplyste at han planla å delta på et valgkamparrangement same kveld.

– Jeg gleder meg til å delta i kveld, jeg ønsket å gjøre det i går kveld, sa han.

Biden har tidligere sagt at debatten ikke burde finne sted så lenge presidenten er koronapositiv. Etter den første presidentdebatten tirsdag i forrige uke måtte også Biden teste seg flere ganger, til tross for at det var flere meters avstand mellom ham og Trump.

Det skal være tre debatter mellom de to presidentkandidatene. Etter kommende torsdags debatt skulle Trump og Biden møtes for siste gang 22. oktober i Nashville.

Visepresident Mike Pence og demokratenes visepresidentkandidat Kamala Harris møttes til debatt i Salt Lake City natt til torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: