reklame for Sheiken Bowling
Menu
President Donald Trump forlater sykehuset der han har fått behandling mot covid-19 i over tre dager. Foto: Tia Dufour / The White House via AP / NTB scanpix

Trump reiser hjem til Det hvite hus med legenes støtte

President Donald Trump reiser hjem mandag kveld etter tre dager på sykehus. Nå ber han amerikanerne om ikke å være redd for koronaviruset.

Av NTB | 05.10.2020 22:08:01

Medisin og helse: – Ikke være redd for covid. Ikke la det dominere livet ditt, skrev Trump på Twitter mandag kveld.

Her kunngjorde han også at han vil forlate Walter Reed-sykehuset klokka 18.30 amerikansk tid, det vil si klokka 00.30 norsk tid.

I Twitter-meldingen skryter han av medisinene som er utviklet mot covid-19 mens han har vært president.

– Vi har utviklet, under Trump-administrasjonen, noen virkelig gode medisiner og kunnskap. Jeg føler meg bedre enn jeg gjorde for 20 år siden, skriver han.

Trump har vært innlagt på sykehus siden fredag etter at han testet positivt for koronaviruset sist torsdag.

Han oppga at legeteamet vurderer at det er trygt for ham å vende hjem selv om presidenten fortsatt er syk og faren ikke er helt over.

– Alle våre vurderinger og ikke minst Trumps kliniske tilstand støtter at presidenten trygt kan reise hjem, der han vil være omgitt av medisinsk behandling i verdensklasse, sa Conley på en pressekonferanse utenfor sykehuset.

Han sa også at Trumps feber har gått tilbake, og at oksygennivået er bra.

En annen lege, Brian Garibaldi, opplyste at behandlingen med det virusdempende legemiddelet Remdesivir fortsetter, og at Trump vil få den femte og siste dosen tirsdag.

Ifølge eksperter er medisinene som Trump har fått, svært kraftige. De påvirker lever og nyrer og kan i verste fall føre til psykose.

– Presidenten går nå på samme medisiner som jeg gir mine pasienter. De kan gi alvorlige komplikasjoner, og han bør ta sin rekonvalesens på alvor, sier Kevin Cho Tipton, som er medisinsk ansvarlig intensivsykepleier og adjunkt i Miami, til nyhetsbyrået TT.

Et titall andre som var til stede da Trump presenterte kvinnen han vil ha som ny høyesterettsdommer, Amy Coney Barrett, er også koronasmittet. Arrangementet ble holdt i Det hvite hus lørdag for snart halvannen uke siden.

USA er det landet i verden som er hardest rammet av koronapandemien når det kommer til antall dødsfall. Nærmere 215.000 mennesker er døde etter å ha blitt smittet av viruset, ifølge Worldometers.

Antall registrerte smittede er over 7,6 millioner.

Like etter Trumps kunngjøring bekreftet hans personlige lege Sean Conley at Trump blir utskrevet.

På sykehuset har Trump fått en rekke ulike behandlinger, hvorav noen kun er anbefalt koronasmittede personer som har et alvorlig og langvarig sykdomsforløp. Han har blant annet fått et betennelsesdempende steroid, og Remdesivir, som fortrinnsvis brukes hos koronapasienter som trenger ekstra oksygen.

Trump fikk påvist smitten torsdag, men det er ikke kjent når han sist testet negativt, noe som betyr at det er umulig å vite når han ble smittet.

Flere nyheter: