reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Roger Stone kan få lavere fengselsstraff etter at USAs justisdepartement grep inn i straffesaken mot den tidligere Trump-rådgiveren. Men tross departementets inngripen er det fortsatt dommeren i saken som avgjør straffen. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix

Trump-regjeringen endrer aktors påstand i saken mot Roger Stone

To medlemmer av aktoratet i saken mot Trump-rådgiver Roger Stone har trukket seg fordi USAs justisdepartement vil gripe inn og anbefale lavere straff.

Av NTB | 12.02.2020 00:01:11

Kriminalitet og rettsvesen: At justisdepartementet overkjører sine egne statsadvokater og endrer deres påstand i en straffesak, er svært uvanlig.

Men tirsdag varslet departementet at dette vil skje i saken mot Stone.

Aktoratet i saken ba dagen før om at Stone må dømmes til mellom sju og ni års fengsel. Han er kjent skyldig i å ha løyet for Kongressen og forsøkt å påvirke vitner.

– Dette er en grusom og veldig urettferdig situasjon, skrev president Donald Trump om aktors påstand på Twitter tirsdag.

Senere samme dag opplyste justisdepartementet at det vil anbefale lavere straff for Stone.

Et av medlemmene av aktoratet reagerte med å umiddelbart trekke seg fra sin stilling som visestatsadvokat. En av de andre juristene i aktoratet trakk seg fra saken og fra en stilling som spesialetterforsker ved påtalemyndighetens kontor i Washington.

Roger Stone ble tiltalt i forbindelse med etterforskningen av Russlands antatte forsøk på å påvirke presidentvalget i USA i 2016.

Lederen for Demokratene i Senatet, Chuck Schumer, reagerer svært sterkt på justisdepartementets beslutning. Han mener det forgår en forvrengning av rettsstaten i USA for å tilfredsstille Trumps ønsker og behov.

(©NTB)

Flere nyheter: