Menu
President Donald Trump vil samarbeide med Tyrkia for å få slutt på offensiven i Idlib i Syria. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix

Trump og Erdogan ber Russland og Syria stanse offensiven i Idlib

President Donald Trump er enig med Tyrkia om å unngå humanitær krise i syriske Idlib og ber samtidig Russland og Syria stanse offensiven i provinsen.

Av NTB | 28.02.2020 19:16:23

Krig og konflikter: Trump hadde fredag en telefonsamtale med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan der de to diskuterte Idlib og ble enige om tiltak for å unngå humanitær krise, melder tyrkiske myndigheter.

– De to lederne har blitt enige om ytterligere tiltak for å unngå en stor humanitær katastrofe i regionen, heter det i en uttalelse fra Ankara.

Hvilke tiltak det konkret er snakk om, er så langt ikke kjent.

Det hvite hus omtaler også telefonsamtalen og sier at Trump uttrykte sine kondolanser overfor Tyrkia samtidig som han fordømte luftangrepet som torsdag kostet 33 tyrkiske soldater livet.

– De to lederne var enige om at det syriske regimet, Russland og det iranske regimet må stanse offensiven før flere uskyldige sivile blir drept og fordrevet, heter det i uttalelsen fra Det hvite hus fredag kveld.

Det skal ha vært syriske kampfly som gjennomførte angrepet, som rammet en tyrkisk militærkolonne og tok livet av 33 tyrkiske soldater.

(©NTB)

Flere nyheter: