Menu
Roger Stone ankommer et rettsmøte i Washington i november. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix

Trump med nye Twitter-meldinger om Stone-saken

USAs president Donald Trump har lagt ut nye Twitter-meldinger om rettssaken mot sin eksrådgiver Roger Stone. Han antyder muligheten for å saksøke aktoratet.

Av NTB | 18.02.2020 17:16:04

Politikk: Stone er kjent skyldig i forsøk på vitnepåvirkning og å lyve til Kongressen.

I Twitter-meldinger tirsdag morgen deler den amerikanske presidenten uttalelser fra en kommentator på den Trump-vennlige TV-kanalen Fox News. Kommentatoren, tidligere dommer i New Jersey Andrew Napolitano, hevder juryens leder er partisk, skriver Washington Post.

Trump omtaler anklagerne i saken som «Mueller-anklagere», med henvisning til spesialetterforsker Robert Mueller, som etterforsket Russlands påvirkning av det amerikanske valget 2016.

Presidenten kaller etterforskningen uredelig.

– Hvis jeg ikke var president, ville jeg saksøkt absolutt alle. MEN KANSKJE JEG LIKEVEL VIL GJØRE DET, skriver presidenten.

Samtlige medlemmer av aktoratet i saken mot Roger Stone trakk seg i protest da justisdepartement ville gripe inn og anbefale lavere straff i kjølvannet av at Trump uttrykte misnøye med påstanden om mellom sju og ni års fengsel.

Oppsigelsene ble sett som en protest mot Trump-administrasjonens håndtering av Stone-saken og har sendt sjokkbølger gjennom det juridiske miljøet i USA.

Også Demokratene har reagert sterkt, og partiets leder i Senatet, Chuck Schumer, mener det forgår en forvrengning av rettsstaten i USA for å tilfredsstille Trumps ønsker og behov.

(©NTB)

Flere nyheter: