reklame for Utvik Autoservice
Menu
Senator Lindsey Graham blir beskyldt av en partikollega for å forsøke å få poststemmer annullert under omtellingen i delstaten Georgia, som Joe Biden vant. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Trump-lojal senator skal ha forsøkt å få stemmer annullert

Den republikanske senatoren Lindsey Graham skal ha bedt en høytstående tjenestemann i delstaten Georgia om å se etter stemmer som kan forkastes.

Av NTB | 17.11.2020 13:38:05

Politikk: Ifølge Georgias administrasjonsminister Brad Raffensperger, som selv er republikaner, spurte Graham ham om han har makt til å forkaste visse forhåndsstemmer. Raffensperger tolket spørsmålet som en oppfordring til å annullere visse stemmesedler som er avgitt på lovlig vis, opplyser Raffensperger selv til Washington Post.

I intervjuet sier han også at han opplever økt press fra partifeller i Republikanerne som håper at omtellingen i Georgia vil føre til at Joe Biden likevel ikke vinner delstaten. Biden fikk om lag 14.000 stemmer flere enn Donald Trump.

Sist gang en presidentkandidat fra Demokratene vant i Georgia, var da Bill Clinton vant i 1992.

Graham selv sier at han under samtalen med Raffensperger forsøkte å finne ut hvordan «disse signatur-tingene fungerer». Han sier også at Raffensperger var god på å forklare ham hvordan de verifiserer underskrifter.

Raffenspergers tolkning om at han antydet at lovlig avlagte stemmer burde forkastet, beskriver han som «tåpelig».

Lindsey Graham skal også ha spurt Raffensperger om politiske holdninger kan ha ført til at valgfunksjonærer har godkjent stemmesedler med signaturer som ikke stemmer overens med de andre signaturene.

Raffensperger kommer med uttalelsen samtidig som valgfunksjonærer over hele Georgia jobber med å telle hver eneste stemmeseddel for hånd ettersom Biden vant med så knapp margin.

I Georgia må velgere signere en konvolutt når de leverer inn en forhåndsstemme. Valgfunksjonærene har plikt til sikre at underskriften er den samme som på søknaden om å levere forhåndsstemme og som i valgregisteret.

(©NTB)

Flere nyheter: