Menu
Tidligere president Donald Trump talte tirsdag i Washington for første gang siden han flyttet ut av Det hvite hus. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Trump: – Landet vårt er en pøl av kriminalitet

Donald Trump vektla kampen mot kriminalitet i sin første tale i Washington siden han gikk av som president.

Av NTB | 26.07.2022 22:40:39

Politikk: – Landet vårt er nå en pøl av kriminalitet, vi har blod, død og lidelse i et utenkelig omfang, sa Trump i tirsdagens tale ved tankesmia America First Policy Institute.

Skylden la han på Det demokratiske partiet, ifølge Newsweek. Han hevdet at USA hadde en blomstrende økonomi, en trygg grense mot Mexico, lave bensinpriser og ingen inflasjon da han selv var president.

Enkelte av Trumps rådgivere skal ha bedt ham om å snakke mer om sine framtidsvisjoner idet han forbereder seg på å kunngjøre om han vil stille som kandidat i valget.

Noen timer før Trump gikk på talerstolen, holdt hans tidligere visepresident Mike Pence en tale i Washington. I talen snakket Pence om at det ikke nytter å se seg tilbake for å vinne valg.

– Noen velger å fokusere på fortiden, men valg handler om fremtiden, sa han til en forsamling konservative studenter.

– Det valget var en katastrofe. Det var en skamplett for landet vårt, sa Trump og insisterte nok en gang på at han vant valget.

– Kanskje vi rett og slett må gjøre det om igjen, sa den tidligere presidenten. Dermed antydet han, slik han har gjort ved en rekke offentlige opptredener, at han kanskje stiller som kandidat igjen før valget i 2024.

Trump høstet mye applaus og tilrop for dette på tirsdagens samling, som var første gang han var tilbake i hovedstaden siden Joe Biden ble tatt i ed 20. januar i fjor.

Trump sa også at han er overbevist om at en republikaner vil vinne det neste presidentvalget i USA i 2024.

Trump klarte ikke å gi slipp på fortiden i sin tale og gjentok de usanne påstandene om valget i 2020 som utløste stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, skriver nyhetsbyrået AP.

(©NTB)

Flere nyheter: