Menu
President Donald Trump vil kunngjøre sin kandidat til å bli høyesterettsdommer etter at Ruth Bader Ginsburg døde i helgen. Foto: Tony Dejak / AP / NTB

Trump kunngjør kandidat til høyesterettsdommer lørdag

USAs president Donald Trump skal kunngjøre sin kandidat til å overta den ledige plassen som høyesterettsdommer lørdag.

Av NTB | 22.09.2020 16:08:00

Politikk: Kunngjøringen skjer i Det hvite hus, bekrefter Trump på Twitter.

Tirsdag sa senator Mitt Romney at han ikke vil blokkere behandlingen av den nye dommeren i Senatet før valget.

Dermed ser det ut til at Republikanerne har sikret seg flertall for at den som blir nominert, blir godkjent.

Fra før har senatorene Susan Collins og Lisa Murkowski varslet at de er imot å behandle saken før valget 3. november, men hvis de er de eneste som er imot, er det fortsatt et flertall på 51 som støtter nominasjonen.

Trump sa mandag at han også skal snakke med andre kandidater, blant dem dommer Barbara Lagoa, når han drar til Florida senere i uken. Men Barrett har lenge blitt sett på som en favoritt.

48 år gamle Barrett er dommer i ankedomstolen U.S. Court of Appeals for the 7th Circuit. Hun ble sett på som en solid utfordrer til å overta et ledig sete i høyesteretten i 2018 da plassen gikk til Brett Kavanaugh. Trump sa da at han ville sikre Barrett høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburgs sete.

Deretter må kandidaten behandles i Senatet før en utnevnelse kan skje.

Trump ønsker at den nye dommeren skal være på plass før valget 3. november. Demokratene mener at utnevnelsen ikke bør skje før etter valget.

Tidligere tirsdag ble det kjent at Trump har møtt dommer Amy Coney Barrett, som blir sett på som hans favoritt til å bli ny høyesterettsdommer.

Ginsburg døde før helgen, og Trump sa mandag at han regner med å kunne kunngjøre hvem som blir hans kandidat til å overta etter Ginsburg, innen utgangen av uken.

(©NTB)

Flere nyheter: