Menu
President Donald Trump krever at amerikanske bilprodusenter legger om og straks begynner å lage pustemaskiner. Foto: AP/NTB scanpix

Trump krever at Ford og GM straks legger om produksjonen

Trump krever at de store bilfabrikkene i USA legger om og starter produksjon av pustemaskiner.

Av NTB | 27.03.2020 19:17:16

Medisin og helse: I flere frittalende twittermeldinger forlangte presidenten fredag at General Motors straks måtte gjenåpne sin nedlagte fabrikk i Lordstown, Ohio, eller en annen fabrikk, for å komme i gang med produksjon av respiratorer.

Og til Ford var budskapet like klart:

– Ford, kom i gang med pustemaskinene, og det kjapt!

Alt i kjent stil, med store bokstaver og mange utropstegn.

Det inngikk i planene at GM skulle oppruste en nedlagt bilfabrikk, men dette gikk skeis i siste øyeblikk da konsernet ble klar over at utlegget ville ligge på rundt 1 milliard dollar, skriver avisen.

Men Trump fortsatte fredag å komme med løfter om at nye pustemaskiner er på vei.

Guvernøren i New York, Andrew Cuomo, har gjentatte ganger bønnfalt regjeringen om å skaffe flere pustemaskiner til millionbyen, koronavirusets episenter i USA.

Cuomo sa torsdag at pandemien trolig ikke vil nå toppunktet før om en tre ukers tid, og at behovet for respiratorer er enormt.

Men Trump mente i et intervju med Fox News senere på kvelden at Cuomos krav om 30-40.000 nye maskiner er overdrevent og ikke i tråd med virkeligheten.

Ifølge The New York Times hadde Det hvite hus planlagt å kunngjøre en felles satsing mellom GM og selskapet Ventec Life Systems for å produsere 80.000 pustemaskiner. Fra flere hold i USA er det kommet desperate rop om hjelp, da mangelen på respiratorer er stor og antallet pasienter med pustevansker økende.

– Vi har akkurat anskaffet mange respiratorer fra noen fantastiske selskaper. Antall og navn vil bli kunngjort senere, skrev han i nok en twittermelding.

(©NTB)

Flere nyheter: