reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
President Donald Trump ankommer for sin daglige prat onsdag i Rosehagen ved Det hvite hus om koronaviruset i USA. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Trump klar for gjenåpning av USA etter å ha meldt at smittetoppen er nådd

USAs president Donald Trump sier den «aggressive strategien» mot koronaviruset virker, og at noen delstater dermed kan gjenåpnes før 1. mai.

Av NTB | 16.04.2020 02:02:23

Politikk: – Kampen fortsetter, men tallene tyder på at vi har passert toppen når det gjelder nye smittede, sa Trump på sin daglige pressekonferanse i Det hvite hus, med henvisning til at tallet på nye smittede i New York og Detroit faller.

Trump la til at den oppmuntrende utviklingen har gjort at de nå er i god posisjon til å fullføre retningslinjene for delstatenes gjenåpning, og at han torsdag vil kunngjøre hvordan det skal skje.

– Vi kommer til å åpne noen delstater mye tidligere enn andre. Og vi tror faktisk noen delstater kan åpne før tidsfristen 1. mai, sa Trump.

Anthony Fauci, USAs fremste smittevernekspert, sa i et intervju med CNN første påskedag at deler av landet gradvis kan lempe på restriksjonene, men advarte samtidig mot å tro at gjenåpningen blir som å skru på lysbryteren igjen.

Trump har gjentatte ganger sagt at han vil starte opp næringslivet så raskt som mulig. Mandag truet han med å tvinge delstatsguvernørene til å følge hans direktiver, men ble møtt med kraftig kritikk.

Han modererte tirsdag utsagnet ved å si at han ikke kom til presse noen delstater til å åpne.

(©NTB)

Flere nyheter: