reklame for smiaa
Menu
USAs president Donald Trump uttrykker håp om nedgang i smittespredningen og dødsfall i landets hardest rammende områder. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix

Trump hevder koronautbruddet når toppen de neste dagene

USAs president Donald Trump sier han ser lys i enden av tunnelen med tanke på koronapandemien i landet.

Av NTB | 06.04.2020 02:47:38

Politikk: I New York, den hardest rammede delstaten i USA, steg søndag tallet på koronarelaterte dødsfall med 594 til 4.159. Økningen er lavere enn dagen før.

Trump mener det kan være et godt tegn, og viser til at viruset vil nå toppen i USA de kommende dagene.

– Vi ser lyset i tunnelen. Forhåpentligvis vil vi om ikke lenge være stolt av jobben vi alle gjorde, sa Trump på den daglige pressekonferansen i Det hvite hus.

Det er 335.524 bekreftede smittetilfeller i USA, ifølge tallene fra Johns Hopkins University. Tallet på døde er 9.562, det er tre ganger flere enn dem som mistet livet i terrorangrepene 11. september 2001.

Trump sier 1,67 millioner amerikanere har blitt testet for koronaviruset.

Visepresident Mike Pence leder arbeidet med å bekjempe viruspandemien i USA. Han sier tallet på nye smittede jevner seg noe ut i de delstatene han har fått rapporter fra.

– Vi begynner å se et glimt av håp, sa Pence på pressekonferansen.

Trump ble på pressekonferansen igjen spurt om hvorfor han hadde anbefalt malariamedisinen hydroksklorokin, og hvorfor han ikke venter på at de pågående studiene skal gi svar på om medisinen er trygg å ta, skriver The Guardian.

– Jeg vil ikke vente halvannet år for å finne ut av det, sa Trump, som undret seg over hva amerikanere hadde å tape på å ta den uprøvde medisinen.

Trump bekreftet at det er bestilt 29 millioner piller malariamedisinen hydroksklorokin.

(©NTB)

Flere nyheter: